2008


V januári bol vypracovaný Testovací poriadok pre psov-terapeutov využívaných k rozvoju osobnosti; na MV SR bol schválený a zaregistrovaný dňa 15.2.2008.

Vo februári sa konala členská schôdza klubu a aj mimoriadna výročná členská schôdza, zvolaná z dôvodu riešenia situácie okolo zmluvy s mestom o prenájme pozemku na účely kynologického cvičiska.

Predseda klubu Monika Vrančíková sa aktívne zúčastnila Medzinárodnej konferencie o prezentácii metód a spôsobov canisterapie v krajinách Vyšegrádskej štvorky, konanej v Poľskom meste Targi Kielce v dňoch 3.-4.apríla. Na konferencii bola podpísaná Medzinárodná dohoda o spolupráci medzi Polskim Towarzystwem Kynoterapeutycznym a Eurocanis - kynologickým klubom Slovensko.

V dňoch 5.-11.mája sa uskutočnil II. akreditovaný kurz pre inštruktorov canisterapie (foto v galérii).

7. júna sa konal VIII. ročník kynologického dňa (foto v galérii).
Mesto Humenné podporilo akciu dotáciou vo výške 10 000,- sk.
V júni bolo zastavené konanie vo veci vydania územného rozhodnutia o využívaní územia a povolení terénnych úprav pozemku "Ostatná plocha" na "Plochu pre potreby kynologického cvičiska".
Konala sa výročná členská schôdza klubu, na ktorej prebehli voľby do orgánov klubu.
Bola ukončená realizácia canisterapie v SZSS Nádej Snina a MŠ Tyršova Humenné.
Koncom júna sa tradičných Detských prázdninových pretekov O pohár magazínu Kynologická revue v Jaklovciach zúčastnili Petra a Alžbeta Gromovské:
Betka štartovala v III. kategórii (10 - 14 rokov), s nemeckým ovčiakom Zikom skončila na 3. mieste a s Čubou na mieste štvrtom (majiteľom psov je Tadeáš Slávik). Petra sa so svojim nemeckým ovčiakom Adom stala víťazom kategórie IV. (15 - 18 rokov).

V auguste sa Monika Vrančíková so psami Borisom a Gipsy (šteňa vo výcviku) stala aspoň na pár hodín súčasťou výchovno-relaxačných táborov pre deti s ťažkým zdravotným postihnutím (Prešovský samosprávny kraj), ktoré sa konali v rekreačnom zariadení Bystrá pri Humennom.
"Agiliťáci" klubu absolvovali na cvičisku dvojdňový tréning s Erikou Gašparovou a Petrom Sorgerom z Košíc.

V septembri boli zástupcovia klubu pozvaní do živého vysielania rádia Lumen, venovaného canisterapii.
Podujatia Človek, pes a kôň (organizátor Animoterapeuticko-jazdecké centrum Snina) sa zúčastnili mladí členovia klubu - Petra a Alžbeta Gromovské (Ziko a Ado), Eva Zborayová (Meggi) a Monika Fecenková (Oskar); okrem aktívnej účasti v súťažných disciplínach predviedli divákom ukážky agility.
V Spojenom zariadení sociálnych služieb Nádej Snina sme pri príležitosti stretnutia handicapovaných detí z rehabilitačných stredísk PSK v rámci stretnutia nazvaného Bližšie k sebe predstavili princípy canisterapie (Monika Dančová a Monika Vrančíková).

V októbri zorganizovalo UVP Košice testovanie psov-terapeutov, ktorých podľa testovacieho poriadku Eurocanis preverovala skúšobná komisia v zložení Monika Dančová (Eurocanis), Jarmila Virágová (VŠVP pri ÚNSS) a Dana Tóthová (UVP); certifikát bol udelený siedmim psom.
Skončila realizácia canisterapie v DSS Jabloň.

V novembri bola na príslušný stavebný úrad odovzdaná žiadosť o obnovenie územného konania.
S Mestom Humenné bola uzatvorená dohoda o vykonaní terénnych úprav a podpísaná darovacia zmluva, predmetom ktorej je darovanie terénnych úprav (Eurocanis) na prenajatom pozemku, ktorý má slúžiť na účely zriadenia kynologického cvičiska, do výlučného vlastníctva obdarovaného (Mesto Humenné).
Na ZŠ Kudlovská v Humennom sa začalo s realizáciou výchovného programu Aby bol pes priateľom (Korzár 24.2.2009).

V decembri vydal príslušný správny orgán a stavebný úrad rozhodnutie o využívaní územia pozemku pre potreby kynologického cvičiska.
Stali sme sa uchádzačmi o zápis do registra určených právnických osôb na prijímanie 2 % podielu zaplatenej dane z príjmu za zdaňovacie obdobie roku 2008.

Počas roka naďalej prebiehala canisterapia v DD a DSS ul. Mierová Humenné (Monika Vrančíková) a v DSS Amalia a Dom Humanity Rožňava (Lucia Koláriková). Inštruktori CT v rámci osvetovej činnosti navštívili ZŠ Švermova a ZŠ Dargovských hrdinov.

Výbor klubu sa v tomto roku zišiel 15-krát. Evidovali sme 21 členov a 9 čakateľov.

TOPlist
© 2007 EUROCANIS
všetky práva vyhradené
EUROCANIS - kynologický klub SLOVENSKO
Sídlo: Jasenovská 41, cvičisko: Sninská ul. pri Laborci, 066 01 Humenné
Tel.: 0908 336 503, monika.danc@gmail.com