2007


Začiatkom januára 2007 boli na pozemku budúceho kynologického cvičiska na ul. Sninskej pri Laborci vykonané geodetické práce. Vzápätí sme na MsÚ zaslali žiadosť o prehodnotenie zmluvy z dôvodu nového geometrického plánu a žiadosť o prehodnotenie doby platnosti z doby neurčitej na dobu určitú min. 20 rokov (tejto časti žiadosti nám vyhovené nebolo), ako aj žiadosť o zapísanie pozemku do správy katastra.

Vo februári sme začali s realizáciou canisterapie v ZŠ Kudlovská Humenné - pes prítomný na vybraných hodinách v rámci bežného vyučovacieho procesu.

V dňoch 26.4. - 4.5.2007 sme zorganizovali 1. akreditovaný kurz Príprava pre výkon činnosti canisterapeuta, ktorého sa zúčastnilo 18 frekventantov z celého Slovenska. Súčasťou školenia boli skúšky spôsobilosti psov pre výkon canisterapie (viac sa dozviete v sekcii Canisterapia).

21.5.2007 sme sa zúčastnili v priamom vysielaní STV 2 diskusie na tému absencie legislatívy v oblasti canisterapie na Slovensku.
V tomto mesiaci mesto schválilo našu žiadosť a poskytlo klubu finančnú dotáciu vo výške 5000,- Sk na VII. Kynologický deň pre deti a mládež, ktorý sa uskutočnil 26. mája (prečítajte si reportáž a pozrite fotky vo fotogalérii.)

S koncom školského roka bola ukončená realizácia canisterapie v ŠZŠ Humenné - Podskalka.

7. júla sa náš "agility-tím" zúčastnil Detských prázdninových pretekov O pohár magazínu Kynologická revue.
V kategórii 6 - 9 rokov získal 3. miesto Ondrík Semanko s NO Zikom, na 4. mieste skončil Milko Onderko s BŠO Biankou.
V kategórii 10 - 14 rokov obsadila Betka Gromovská s NO Tinou 1. miesto, Zuzka Hancová s NO Čubou skončila na 8. mieste.
V kategórii 15 - 18 rokov si Petra Gromovská a NO Ado vybehali 2. miesto.

V júli sme ďalej podpísali sme zmluvu o realizácii canisterapie v DD a DSS ul. Mierová v Humennom.
Na MsÚ v Humennom sme doručili žiadosť o povolenie stavebných úprav - vyrovnanie povrchu a oplotenie pozemku kynologického cvičiska.

V tomto mesiaci bola zvolaná výročná členská schôdza klubu.

Členovia klubu, ktorí prejavili záujem trénovať agility, absolvovali prvý augustový víkend v priestoroch cvičiska dvojdňový "rýchlokurz" základov agility spojený s praktickým výcvikom. Viedla ho Denisa Drugdová z Košíc. (foto)

Začiatkom augusta sme vďaka ústretovosti vlastníka pozemku bývalého kynologického cvičiska fa MARBER s.r.o. obnovili výcvik základnej poslušnosti pre verejnosť. Zároveň sme majiteľom šteniatok ponúkli možnosť využitia cvičiska na tzv. socializačné stretnutia.
Členovia klubu začali s výcvikom agility.

30. septembra sme sa zúčastnili akcie Človek, pes a kôň, ktorú zorganizovalo Animoterapeuticko-jazdecké centrum Snina v spolupráci s mestom Snina. Okrem ukážok agility a prezentácie canisterapie sme absolvovali všetky súťažné disciplíny časti Človek a pes (pozrite si výsledky a fotky).

12. októbra sme v areáli cvičiska zorganizovali podujatie nazvané Deň zblíženia. Bolo určené klientom dvoch zo zariadení, v ktorých realizujeme canisterapiu - DSS Jabloň a DD a DSS Mierová Humenné>. Viac sa dozviete na www.havino.net.
Koncom októbra sa štyria členovia klubu zúčastnili stretnutia inštruktorov CT, ktoré zorganizoval kynologický klub CANISLOG Poprad.

V novembri začalo územné konanie, týkajúce sa zmeny vo využití pozemku (orná pôda na plochu pre potreby kynologického cvičiska) a povolení terénnych úprav - vyrovnania povrchu pozemku a závoz stavebnou sutinou.

V decembri bola ukončená realizácia canisterapie v ZŠ ul. Kudlovská v Humennom. S koncom roka sme ukončili základný výcvik pre verejnosť.

Počas roka naďalej prebiehala canisterapia v zmluvných zariadeniach - DSS Jabloň, SZSS Nádej Snina, MŠ ul. Tyršova Humenné.
V Rožňave členka nášho klubu realizovala canisterapiu v zariadeniach - DSS Amalia, DSS Dom Humanity, ako aj osvetovú činnosť v satelitných domoch detského domova v Rožňave.
Inštruktori CT vykonávali osvetovú činnosť spojenú s výkladom princípov CT (primerane veku zúčastnených) v nasledujúcich predškolských a školských zariadeniach: MŠ Dargovských hrdinov (marec), MŠ Osloboditeľov (jún), ZŠ Švermova a ZŠ Dargovských hrdinov (december).
V júli a auguste sme navštívili dva výchovno-relaxačné tábory pre deti s ťažkým zdravotným postihnutím (Prešovský samosprávny kraj), ktoré sa konali v rekreačnom zariadení Bystrá pri Humennom.
V decembri prebehla návšteva tohto zariadenia v rámci Mikulášskeho týždňa pre deti s mentálnym a telesným postihnutím z DSS (Prešovský samosprávny kraj).

Výbor klubu sa v roku 2007 zišiel 8 krát. Evidovali sme 20 riadnych členov.
Čo sa dialo na cvičisku klubu v roku 2007 si môžete pozrieť aj v obraze v našom archíve

TOPlist
© 2007 EUROCANIS
všetky práva vyhradené
EUROCANIS - kynologický klub SLOVENSKO
Sídlo: Jasenovská 41, cvičisko: Sninská ul. pri Laborci, 066 01 Humenné
Tel.: 0908 336 503, monika.danc@gmail.com