2006


Na základe opätovných žiadostí sa MsZ v Humennom uznieslo na Doplnku k VZN o miestnych daniach a s účinnosťou od 1. januára 2006 boli členovia klubu oslobodení od dane za psa.

Začiatkom roka 2006 sme podpísali dodatok k zmluve o nájme nehnuteľnosti - pozemku cvičiska na tento rok.

Vo februári sme zaslali otvorený list členom mestskej rady a primátorovi mesta so žiadosťou o pomoc pri riešení situácie, ktorá by viedla k zachovaniu kynologického cvičiska. Pozemok v majetku mesta bol totiž ponúknutý na odpredaj. Boli nám ponúknuté náhradné priestory o celkovej výmere 21 árov na ulici Sninskej pri Laborci.
Mesto schválilo našu žiadosť a poskytlo klubu finančnú dotáciu vo výške 3050,- Sk na VI. Kynologický deň pre deti a mládež.

V marci sme usporiadali III. canisterapeutický seminár.

V apríli sme na MŠ SR zaslali dokumentáciu, týkajúcu sa akreditácie kurzu pre inštruktorov canisterapie. Tomuto predchádzalo vypracovanie dodatku č. 1 k stanovám a jeho schválenie na MV.

20.mája sme v spolupráci s veterinárnou ambulanciou MVDr. Jána Ferka zorganizovali VI. ročník kynologického dňa pre deti a mládež.

Na základe rozhodnutia o vydaní potvrdenia o akreditácii Akreditačnej komisie MŠ SR zo dňa 16.júna 2006 sme sa stali akreditovanou vzdelávacou ustanovizňou pre vzdelávaciu aktivitu Príprava na výkon činnosti inštruktora canisterapie.

1.júla sme sa zúčastnili Pretekov o pohár kynologickej revue v Jaklovciach, 16.septembra Zemplínskych kynologických hier v Michalovciach, z ktorých si EUROCANIS odniesol štyri prvé ceny.

21.októbra sme usporiadali v poradí III. výstup na Jasenovský hrad, ktorému predchádzala ukážka základnej poslušnosti psov členov klubu v centre pešej zóny mesta. Tradičnej turistickej akcie sa zúčastnili aj žiaci turistického oddielu ZŠ na Ul. Laboreckej.

V priebehu roka inštruktori canisterapie v rámci osvetovej činnosti, resp. ukážok canisterapie, navštevovali predškolské a školské zariadenia - MŠ Štefánikova, ZŠ + MŠ Sobrance, ZŠ Laborecká (na kynologickom cvičisku), ZŠ Pugačevova, tábory pre ťažko zdravotne postihnuté deti PSK a tábor pre deti s poruchami správania (ÚPSVaR).

V rámci canisterapie sme podpísali zmluvu o jej realizácii s MŠ na ul. Tyršovej v Humennom (deti s kombinovaným postihnutím) a so ZŠ ul. Kudlovská (pes prítomný pri vyučovacom procese).
Naďalej prebiehala canisterapia v ŠZŠ Humenné - Podskalka, v DSS Jabloň a SZSS Nádej Snina.

V novembri sme podpísali zmluvu s mestom Humenné o nájme nehnuteľnosti - pozemku na ulici Sninskej pri Laborci a začali s prípravnými prácami na vybudovanie nového kynologického cvičiska.

V decembri sme vypracovali grantový projekt canisterapie pre Nadačný program VÚB "pre Nádej".




TOPlist
© 2007 EUROCANIS
všetky práva vyhradené
EUROCANIS - kynologický klub SLOVENSKO
Sídlo: Jasenovská 41, cvičisko: Sninská ul. pri Laborci, 066 01 Humenné
Tel.: 0908 336 503, monika.danc@gmail.com