2010


V januári bola vypracovaná a odovzdaná žiadosť o poskytnutie dotácie na realizáciu projektu v zmysle VZN č. 92/2008 - kynologický deň pre deti a mládež. Mesto podporilo projekt sumou 200 eur.

V máji sa uskutočnil IV. akreditovaný kurz pre inštruktorov canisterapie, ktorého sa zúčastnilo 20 frekventantov. V závere kurzu prebehlo testovanie psov-terapeutov, z 9 prihlásených vyhovelo a certifikát získalo 8. S pribúdajúcimi skúsenosťami sa nám podarilo kurz posunúť na vysokú úroveň nielen programovou skladbou, ale aj lektorským zabezpečením.

26.júna sme zorganizovali X. ročník Kynologického dňa pre deti, mládež a dospelých.

V júli Monika Vrančíková navštívila výchovno-relaxačný tábor pre deti s ťažkým zdravotným postihnutím (Prešovský samosprávny kraj), ktoré sa konalo v rekreačnom zariadení Bystrá pri Humennom. Cieľom návštevného programu boli aktivity so psom v rámci jednej z foriem canisterapie (Gipsy, Boris).

V septembri sa Monika Dančová a Monika Vrančíková zúčastnili 8-dňového canisterapeutického kurzu spoločnosti ANITERA. Obe získali certifikáty canisterapeutov aj certifikáty ct tímov vďaka úspešnému absolvovaniu skúšok pre psov (Dela a Gipsy) a v mene klubu nadviazali ďalšiu spoluprácu s odborníkmi priamo z praxe.

V októbri sa uskutočnilo testovanie psov-terapeutov. V Brezovej pod Bradlom z 12-tich psov nevyhoveli traja. Na testovanie v Košiciach (organizovalo UVP) bolo prihlásených taktiež 12 psov, traja nevyhoveli.
V Brezovej začala spolupráca Eurocanisu s občianskym združením Spoločne proti kriminalite (OZ-SPK). Vďaka podpore združenia bol pripravený a vytlačený informačný leták o canisterapii a Eurocanise.

V novembri bola v sieti facebook vytvorená skupina EUROCANIS. Začalo sa s aktualizáciou web stránky klubu, ktorá prebieha postupne, s ohľadom na časové možnosti.
V rámci zamestnaneckého Programu prideľovania darov prispeli zamestnanci UniCredit Bank Slovakia a. s. na aktivity klubu zamerané na canisterapiu čiastkou vo výške 155 EUR. Finančné prostriedky budú použité na nákup didaktických pomôcok a motivačných hračiek.
Kvôli nutnosti opätovného vymerania pozemku kynologického cvičiska bola po dlhej dobe zvolaná brigáda. Stavebné práce súvisiace s oplotením pozemku boli zverené firme SVD Ján Chrapovič. Pokračovalo sa s navážaním zeminy, pozemok však stále nie je dostatočne zavezený a vyrovnaný.
Na MsÚ bola ohlásená drobná stavba a žiadosť o riešenie umiestnenia bilboardov, ktoré sa nachádzajú priamo na našom pozemku.
Na ZŠ Kudlovská bol obnovený preventívno-výchovný program "Aby bol pes priateľom" - AAA forma canisterapie (Monika Dančová a Dela).

V decembri sme boli sme zapísaní do registra určených právnických osôb na prijímanie 2 % podielu zaplatenej dane z príjmu za zdaňovacie obdobie roku 2010.
Bol vypracovaný projekt s názvom Deň so psom, zameraný na prevenciu a elimináciu týrania psov deťmi a mládežou. Projekt bol odoslaný na portál Dobrá krajina (financuje nadácia Pontis), 20. januára 2011 sa dozvieme výsledky.
Prebehlo prvé stretnutie v DSS Vranov, kde sa v januári 2011 začne s AAT formou canisterapie (klienti s telesným a mentálnym postihnutím, Monika Vrančíková).

Výbor klubu sa v tomto roku zišiel 6-krát. Evidovali sme 16 členov a 2 čakateľov na členstvo. Kvôli stále nevyhovujúcim priestorom však iné aktivity (výcvik pre členov, stretnutia šteniatok) nebolo možné realizovať...

TOPlist
© 2007 EUROCANIS
všetky práva vyhradené
EUROCANIS - kynologický klub SLOVENSKO
Sídlo: Jasenovská 41, cvičisko: Sninská ul. pri Laborci, 066 01 Humenné
Tel.: 0908 336 503, monika.danc@gmail.com