2009


V januári sme odovzdali žiadosť o poskytnutie dotácie na realizáciu projektu v zmysle VZN č. 92/2008 - kynologický deň pre deti a mládež. Mesto podporilo projekt sumou 332,00 eur.
Začalo sa so zavážaním prenajatého pozemku a terénnymi úpravami.

V apríli sa konala mimoriadna výročná členská schôdza klubu.
Na MŠ SR bolo zaslané oznámenie o zmene odborného garanta vzdelávacej aktivity Príprava na výkon činnosti inštruktora canisterapie. Garantom vzdelávacej aktivity sa stala Mgr. Iveta Sokáčová.

V máji sa uskutočnil 3. akreditovaný kurz pre inštruktorov canisterapie, ktorého sa zúčastnilo 17 frekventantov z celého Slovenska. Súčasťou bolo testovanie psov-terapeutov, z 12 prihlásených vyhovelo a certifikát získalo 8. O lektorskom zabezpečení a priebehu kurzu sa viac dozviete v príslušnej sekcii, foto nájdete v galérii.

V júni sme zorganizovali IX. ročník kynologického dňa pre deti a mládež. Koncom mesiaca navštívila triedu Tatiany Jablonskej (ZŠ Kudlovská) v rámci osvetovej činnosti Monika Dančová so šteniatkom Delou, ktorá sa pripravuje na prácu psa-terapeuta. Stretnutie trvalo 20 minút a bolo zamerané predovšetkým na sledovanie reakcií šteniatka medzi deťmi v cudzom prostredí.

V júli Monika Vrančíková navštívila výchovno-relaxačný tábor pre deti s ťažkým zdravotným postihnutím (Prešovský samosprávny kraj), ktoré sa konalo v rekreačnom zariadení Bystrá pri Humennom. Cieľom návštevného programu boli aktivity so psom v rámci jednej z foriem canisterapie.

V auguste bola podpísaná dohoda o spolupráci medzi Eurocanis - kynologický klub Slovensko a Anitera o. p. s, Česká republika, zameraná na propagáciu a rozvoj canisterapie v Slovenskej aj Českej republike.

V septembri sa v Brezovej pod Bradlom sa uskutočnilo testovanie psov-terapeutov. Z 15 psov nevyhovel jeden, dvom boli vystavené certifikáty s obmedzením.

V októbri sa konala výročná členská schôdza klubu.

V novembri prebehlo v spolupráci s UVP Košice testovanie psov-terapeutov, certifikát získalo 11 psov. Eurocanis bol zapísaný do registra určených právnických osôb na prijímanie 2 % podielu zaplatenej dane z príjmu za zdaňovacie obdobie roku 2009.

Počas roka naďalej prebiehala canisterapia v DD a DSS ul. Mierová Humenné (Monika Vrančíková) a v DSS Amalia a Dom Humanity Rožňava (Lucia Koláriková).

Výbor klubu sa v tomto roku zišiel 8-krát. Evidovali sme 23 členov a 9 čakateľov na členstvo.

TOPlist
© 2007 EUROCANIS
všetky práva vyhradené
EUROCANIS - kynologický klub SLOVENSKO
Sídlo: Jasenovská 41, cvičisko: Sninská ul. pri Laborci, 066 01 Humenné
Tel.: 0908 336 503, monika.danc@gmail.com